Ukratko o meni

Ono što sam najviše zavolio, najviše sam ga volio upoznati zato što sam ga htio i s drugima dijeliti.

Ljubav da naučim kako da sam primijenim neke aspekte islama, i kako da pomognem drugima da ih vide i primijene odvela me daleko, sve do Arabijskog poluotoka i do grada Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, časne Medine. Tu sam ostao punih petnaest godina. Njih sam okončao kada sam postao prvi doktor islamskih nauka iz Bosne na tamošnjem univerzitetu.

Na Islamkom univerzitetu u Medini sam se specijalizirao u oblasti hadiskih nauka, tačnije u oblasti zvanoj "fikhus-sunne" - šerijatko-pravni aspekti sunneta, kao i u savremenim metodama prenošenja sunneta, i islamkih nauka općenito.

Sada radim da drugi ljudi mogu da zavole ono što sam i ja zavolio, da saznaju kako je islam lijep i kako na najbolji način da svoj život povežu sa Kur'anom i Sunnetom.


A što se tiče ličnih podataka, oni bi ukratko izgledali ovako:

Rođen sam 1980. godine u Bijelom Polju.

Od svoje sedme godine sam živio u Sarajevu. Za vrijeme rata sam sa majkom i bratom kao izbjeglica dvije i pol godine živio u glavnom gradu Njemačke, Berlinu. Sa završetkom rata, vratili smo se u Bosnu i tu sam upisao gimnaziju Dobrinja. Treći razred srednje sam kao stipendista pohađao u Americi, u gradu
Wichita u Kansasu.

Nakon srednje škole sam upisao Stomatološki fakultet u Sarajevu, na vrijeme završio prvu godinu, a onda sam se oženio i odlučio da se zaputim putem svoje životne ljubavi - sticanje islamskog znanja.

Tako sam 2004.-e godine studirao šerijatsko pravo u Damasku, a nakon vijesti o mom prijemu na
Islamski univerzitet u Medini, odlučio sam svoje školovanje nastaviti u svetom gradu.

U Medini sam 2009. - završio Fakultet Hadisa, te sam na istom fakultetu na odsjeku za Jurisprudenciju sunneta
2015.-e godine odbranio svoj magistrat, a pet godina nakon toga 2020.-godine i svoj doktorat i tako postao prvi Bošnjak koji je doktorirao na ovom prestižnom univerzitetu.

Oženjen sam i otac sam dvoje djece. Trenutno živim i radim u Tuzli.

Teško je pisati o sebi, ali sam ispod stavio podcast u kojem, eto, nešto više o sebi govorim. Jer su me pitali.